8 d’oct. 2015

PER UNA TARDOR FELIÇ, VIU LA CAMPANYA DEL PANÍS



Per una tardor feliç, viu la campanya del panís.

L’Associació de Turisme del Pla d’Urgell “Busca l’Interior”, proposa viure i conèixer de primera mà, un dels moments més frenètics de la nostra comarca. La campanya del panís.

El Pla d’Urgell, l’única comarca regada pels Canals d’Urgell i una de les zones amb més concentració de maquinària agrícola de tot Europa.  Durant dos mesos intensos, movilitza gran part de la maquinària i gran nombre de professionals del sector per revalidar un gran repte.

Fer del Pla d’Urgell, la comarca que gestiona més panís de producció pròpia de tot Catalunya i part de l’estranger. Més de 200 milions de quilos per campanya!
Us presentem els secrets d’un repte i una història apassionant, iniciada ara  fa tot just 150 anys.

Proposta d’un dia d’emocions frenètiques:

10h. Rebuda i benvinguda a Cal Sinén, centre d’interpretació de l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana

10:15 –11:15h. La Pinya del panís. Centenari d’un projecte. Visita al tros per veure in situ com treballa la maquinaria agrícola més moderna i més puntera del país. Personal tècnic ens acompanyarà per dinamitzar la visita i descobrir detalls i secrets del panís i del centenari d’un projecte que ha estat model, el de la Cooperativa del Camp d’Ivars d’Urgell.


11:15h - 12:15 h. La cassola de tros. Una festa pels sentits. Degustació del plat típic per excel·lència de la comarca, i, totes les cassoles de tros que es fan i es desfan...a la boca! Acompanyat d’un tastet de productes de proximitat i mostra de recursos turístics de la mà de l’Associació de turisme del Pla d’Urgell “Busca l’Interior”.

12:15h - 13:15 h. Estany 360°. Descoberta de l’entorn de Cal Sinén i de l’estany interior, més gran de Catalunya, de la mà dels tècnics del Consorci de l’Estany  i de l’Oficina de Turisme del Pla d’Urgell.

13:15-13:30h. Hora dels Adéus. Foto de família i dinàmica de grup.

I desprès...us animem a fer comarca i descobrir-la, que us hi quedeu a passar el dia i a fer parada i fonda en algun dels llocs de referència gastronòmica com Cal Xelin d’Ivars d’Urgell, La Guspira de Linyola, el Cafè Modern de Castellnou de Seana, el Castell del Remei, etc.

Per fer les inscripcions heu de rellenar el formulari que teniu en aquesta pàgina.


Places exclusives i limitades a 50 persones. Preu 5 euros per persona.

L’assignació de les places es farà per sorteig i es comunicarà personalment a totes les persones escollides. Bona sort a tothom!!!!


https://docs.google.com/forms/d/1fpjO9b9IPw1PXocbktEbu0LyODKQ5u05MUNL8Z60IbQ/viewform?usp=send_form

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada